IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каварна получава участък от републикански път

Целта е общината да кандидатства по европрограми за ремонт на трасето

13:12 | 12.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, АПИ</em></p>

Снимка: архив, АПИ

Участък от път – публична държавна собственост, бе обявен от правителството за път – публична общинска собственост. Това е отсечката Генерал Тошево - Преселенци - Василево - Каварна - пристанище Каварна в участъка от км 40+218 до км 45+100 на територията на община Каварна, съобщи пресцентърът на МС. 

Отсечката се включва в списъка на общинските пътища на територията на община Каварна.

Трасето на новия общински път започва при кръговото кръстовище на обходния път на града, продължава по трасето на бившия републикански път през Каварна и достига до крайбрежната зона на града.

Смяната на собствеността на участъка ще даде възможност на община Каварна да кандидатства по оперативни програми на Европейския съюз за отпускане на средства за неговата рехабилитация.

С направените изменения дължината на републиканските пътища намалява с 4,882 км и става общо 19 862,2 км, а на общинските пътища на територията на община Каварна се увеличава на 74,185 км.

Общо дължината на общинските пътища в България става 19 495,812 км.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още