IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив, Асеновград и Враца получават еврофинансиране за проекти срещу мръсния въздух

Проектите по оперативна програма „Околна среда“ са на обща стойност 355 хил. лева

17:34 | 15.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Пловдив, Асеновград и Враца ще получат еврофинансиране по оперативна програма „Околна среда“ за проекти срещу мръсния въздух.

Първите три договора за безвъзмездно финансиране, по които трябва да се актуализират общинските програми за качество на атмосферния въздух, бяха подписани днес от министъра на околната среда и водите Нено Димов и трите общини.

Проектите са на обща стойност 355 хил. лв., информира екоминистерството.

Нено Димов припомни процедурата срещу България в Европейския съд заради  качеството на въздуха.

Той коментира, че по програма „Околна среда“ са отделени 3 млн. лв. за общини, които да разработят програми за качеството на атмосферния въздух.

Освен тези средства има предвиден ресурс от 115 млн. лв. за конкретни мерки, които да намалят фините прахови частици (ФПЧ).

Общият размер на инвестицията за община Пловдив е близо 94 хил. лв., за Асеновград - над 145 хил. лв., за Враца - над 116 хил. лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
lyusien
преди 6 години
355хил лв Вие шегувате ли се И с тези пари мислите че ще направите нещо да подобрите чистотата на въздуха в тези три големи града Та толкова харчи някоя дебеловрата мутра да си купи луксозен автомобил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още