IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През лятото са инвестирани над 10 млн. лв. за ремонт на пътища в област Разград

Пътят между Разград и Търговище ще бъде ремонтиран със средства от оперативна програма „Региони в растеж“

16:38 | 02.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

През лятото са инвестирани над 10 млн. лв. за превантивен ремонт на републиканската пътна мрежа в област Разград. Това заяви зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който взе участие в регионален форум за развитието на областта. 

С целево финансиране от Министерския съвет в размер на 4,5 млн. лв. са ремонтирани 14 км от пътя Разград – Попово. Над 4 млн. лв. са вложени и за ремонт на 27 км от пътя Самуил – Подайва. Там до два дни ще се отстранят възникналите дефекти в участък от 100 м, където са проявени пукнатини, след завършване на превантивния ремонт. Те се ремонтират за сметка на изпълнителя.

Над 12 млн. лв. ще се инвестират и в рехабилитацията на близо 21 км от второкласния път между Разград и Търговище. Проектът ще се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, като в момента текат процедурите по избор на изпълнител, информира пресцентърът на МРРБ. 

Завършването на магистрала „Хемус“ е най-важният приоритет за развитието на област Разград и регионите от Северна Централна и Северозападна България, заяви Нанков.

Той припомни, че започва строителство на два участъка – между Ябланица и Боаза и от Белокопитово към Търговище.

Очаква се превантивен ремонт да се извърши и на други пътища от третокласната пътна мрежа в областта.

Над 9,6 млн. лв. по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще бъдат инвестирани в община Разград за модернизиране на образователната инфраструктура, информира още Нанков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още