IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Службата за съвети в земеделието е изготвила над 18 хил. проекта на малки ферми

След финансирането започват проверки дали стопаните изпълняват бизнес плановете

13:34 | 05.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Националната служба за съвети в земеделието е изготвила от 2008 г. до днес над 18 хил. проекта на фермери, от които над 70% са одобрени. Причината останалите да отпаднат е ограниченият бюджет. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria  Димитър Ванев,  директор на дирекция „Съвети в земеделието“.

Той припомни, че усилията на дирекцията са насочени към малките стопанства и младите фермери, които трудно могат сами да си изготвят проект и нямат  възможност да заплатят за това на консултанти.

От Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) малките стопанства могат да получат до 15 хил. евро безвъзмездна помощ, за да станат по-устойчиви. Средствата се дават след изготвянето на бизнес план, а проверки ще установяват дали той се изпълнява.

Освен това после с помощта на експертите може да бъде изготвен проект за инвестиции.

Преди дни агроминистерството съобщи, че по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малките стопанства“ от ПРСР Националната служба за съвети в земеделието трябва да изготви над 2 хил. бизнес плана до края на приема, който приключва на 12 август.

Вижте още във видеото:

Можете да гледате още в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още