IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учители ще изучават иновативни методи на преподаване по програма "Еразъм +"

109 училища и детски градини ще се включат в програмата

17:24 | 26.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ученици и учители от 109 български училища и детски градини ще обменят опит и образователни практики със свои връстници и колеги в Европа по европейска образователна програма Еразъм +, съобщи Министерството на образованието и науката. 

През идната учебна година те ще се включат в международни обучения и ще се запознаят с начина на преподаване в различни държави.

Проектите предвиждат учениците да бъдат настанявани в семейства в страната, в която отиват на краткосрочен обмен, както и да посещават училищните занятия поне 5 дни. Учителите ще могат да обменят опит с европейските си колеги за иновативни методи на преподаване.

Някои от педагозите ще преминат обучения за превенция на отпадането на деца от образователната система.

11 от българските училища ще посрещнат у нас педагози и ученици от други държави. Останалите 98 училища ще се включат като партньори в проекти на европейски образователни институции и ще посетят съответните държави.

За участието си в програма „Еразъм +“ училищата и детските градини ще получат между 15 хил. и 30 хил. евро. Директорите им ще преминат обучителен семинар за управление на проектите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още