IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна прием на проекти за аквакултурни стопанства по програма Рибарство

Кандидатите могат да получат финансиране до 50% от признатите разходи по проекта

17:49 | 24.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започна приемът на проекти за инвестиции в аквакултурите от Програмата за морско дело и рибарство.

Процедурата е насочена към изграждане на нови или модернизация на съществуващи рибни стопанства, съобщи агроминистерството. 

Сред допустимите дейности са производството на зарибителен материал, увеличаване на асортимента от производството, подобряване на производствените характеристики на водоема, закупуване на оборудване за предпазване на стопанствата от хищници, намаляване на използваното количество вода и химикали, увеличаване на енергийната ефективност и диверсификация на доходите чрез развиване на допълнителни дейности, включително риболовен туризъм.

Ще се насърчава и въвеждането на затворени рециркулационни системи, в които се свежда до минимум потреблението на вода.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 16,9 млн. лв., като кандидатите могат да получат финансиране до 50 на сто от признатите разходи по проекта.

Кандидатстването става изцяло електронно чрез Информационна система за управление и наблюдение на структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН).

Крайният срок за изпращане на проектните предложения е 25 май 2017 г.

***

Можете да се включите в организирания от Клуб Инвестор дебат Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г. на 14 март 2017 г. от 13 ч. в бизнес център Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още