IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото роботче на Toyota има една основна задача: Да си говори с вас

Kirobo Mini ще се продава само в Япония

14:51 | 04.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Чувствате се самотни? Toyota иска да ви продаде говорещ робот, който да Ви прави компания, пише CNBC.

Той ще е достaтъчно малък, че да се побере в поставката за чаша във Вашата Corolla. Роботът е описван от Toyota като „един миниатюрен партньор за комуникация, разработен, за да ви прави компания“.

Роботчето, кръстено Kirobo Mini, е високо само 10 см и може да си говори с вас, и дори да откликва на изражението на лицето ви.

"О, не, какво се случи?“, пита Kirobo, когато вижда тъжното лице на млада жена във видеото, което Toyota пусна за представянето на новия си продукт.

Най-големият производител на автомобили в света планира да започне да продава Kirobo в Япония през следващата година за 400 долара преди данъците. Компанията не е обявила планове за пускането на продукта в други страни.

Роботът може да запомня какво харесва и не харесва събеседникът му, както и на какви пътешествия са били заедно, посочват от Toyota. Kirobo може да се свързва са коли и устройства в дома, за да прави разговорите по-живи.

Роботите в Япония са изминали дълъг път откакто виртуалните домашни любимци Tamagotchi станах популярни през 90-те. Страната има хотел, в който работят роботи, а подобни машини вече помагат на клиентите в магазини и банки.

Те са смятани за част от решението на проблема със застаряващото население на страната и намаляващата работна сила. Андроидите могат да се превърнат в потенциални асистенти на по-възрастните и в детегледачки, така че повече жени да могат да работят.

Освен това японски компании разработват виртуални гимназии, за да помогнат на хилядите деца отшелници да не загубят връзка с обществото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още