IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo може и да не успее да отговори на търсенето на Switch

Конзолите се разпродават изключително бързо и дори увеличаването на производството може да не помогне на компанията

15:42 | 27.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новата конзола на Nintendo – Switch, успя да продаде 1,5 млн. бройки тази седмица, разкривайки огромното търсене на хибридни конзоли, пише Tech Times.

В резултат от това някои търговци на дребно веднага останаха без бройки.

За да се увери, че може да доставя достатъчно устройства, Nintendo планира да удвои продукцията на Switch, като новата цел е 16 млн. бройки, а увеличаването на производството ще започне през април. Преди това 8 млн. бройки бяха прогнозирани за производство до края на първото тримесечие на 2018 г. Новите усилия на компанията пък могат да дадат на потребителите по-голям шанс да се сдобият с новото устройство.

Единият от директорите на търговеца на игри GameStop вярва, че въпреки планираното увеличаване на производството, потребителите ще се сблъскат с по-слабо от търсенето предлагане през годината.

В рамките на представянето на резултатите на GameStop за четвъртото тримесечие на 2016 г. главният оперативен директор на компанията Тони Бартел заяви, че търсенето на Nintendo Switch остава „изключително силно“.

Той твърди, че на която и локация GameStop да зареди от хибридната конзола, бройките се разпродават в рамките на часове, показвайки, че търсенето на Nintendo Switch остава голямо във всеки един момент след пускането на устройството по целия свят на 3 март. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още