IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителните поръчки на Samsung Galaxy S8 надминаха тези на S7

Моделът е централна част от стратегията на фирмата за възстановяване след кризата

09:58 | 13.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Предварителните поръчки на новия флагман на Samsung Electronics – Galaxy S8, са надминали тези на предшестващото устройство S7, обяви директорът на мобилния бизнес на компанията Кох Донг-джин, цитиран от Ройтерс.

Това предполага, че много от потребителите са загърбили случилото се със самозапалващите се устройства Galaxy Note 7 от миналата година.

Продажбите на S8 в Южна Корея, САЩ и Канада започват на 21 април. Този модел е централна част от стратегията на южнокорейската фирма по пътя към възстановяването след кризата с Note 7.

Новото устройство се прие добре и някои инвеститори и анализатори заявиха, че може да постигне рекорд за продажби в първата си година за смартфон гиганта.

Очакванията са S8 да бъде най-безопасният смартфон от серията Galaxy до момента, благодарение на мерките за сигурност, които са вградени в него, с цел да се избегнат проблеми с батериите, каквито видяхме при Note 7.

Анализаторите прогнозират, че Samsung ще отчете най-добрата си печалба за тримесечието от април до юни, подпомогната от силните продажби на S8 и на бума на пазара на чипове, който се очаква да доведе до рекордни приходи за индустрията през тази година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още