IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите Oculus Rift вече са при собствениците си

Предварителните поръчки изчерпиха наличностите на шлемовете за виртуална реалност, а нови доставки ще има през юли

10:41 | 29.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Oculus&nbsp;</em></p>

Снимка: Oculus 

След години развойна дейност очилата за виртуална реалност Oculus Rift вече достигат до първите си собственици. 

Информацията бе съобщена лично от изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг в неговия профил в социалната мрежа. „Днес започваме доставките на Oculus Rift! Нов крайъгълен камък към бъдещето на информационните технологии“.

 

 

Today we start shipping Oculus Rift! Another big milestone towards the future of computing.

Публикувахте от Mark Zuckerberg в 28 март 2016 г.

И така - след близо 4 години на краудфъндинг кампании, публикуване на набор за разработчици, тестове, сделка за придобиване от страна на Facebook и всевъзможни маркетингови инициативи, шлемовете за виртуална реалност Oculus Rift най-после се отправиха към потребителите. По този начин компанията на изпълнителния директор Брендън Айърби ще спази обещанието за старт на доставките през март.

Все още не е ясно кои ще са щастливците, но е ясно, че подкрепилите проекта в Kickstarter преди години ще получат устройството напълно безплатно – това ще им спести стандартната цена от 599 долара.

Всеки, който сега реши да поръча Oculus Rift, ще трябва да има търпение, тъй като предварителните поръчки изчерпиха наличностите. Нови доставки ще има през юли. В началото на април би трябвало да стартират и доставките на HTC Vive.

През 2012 г. един младеж с технически умения на име Палмър Лъки, днес на 23 години, основава в Калифорния компанията Oculus. Чрез масово приканване в Kickstarter (революционна онлайн платформа за финансиране на творчески проекти в различни сфери - бел. ред.) Лъки събира повече от 2,4 млн. долара, за да развие първия софтуерен продукт на Oculus.

През март 2014 г. Facebook придоби основания 20 месеца по-рано производител на очила за виртуална реалност Oculus VR за 2 млрд. долара. Социалната мрежа плати придобиването с 400 млн. долара в брой и 23,1 млн. акции. Пакетът им с акции имаше стойност от около 1,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 8 години
пак евтини Епълски маркетингови трикове ... все едно правите междузвезни телескопи че все изоставате с графика .... целия свят се тресе от свръхкапацитет на производство ама видиш ли за вашите продукти все не успяват :):) ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още