IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отново спря производството на Note 7

Американските мобилни оператори AT&T и T-Mobile US няма да предлагат устройството на абонатите си

08:50 | 10.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	AT&amp;T няма да предлага устройството на абонатите си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

AT&T няма да предлага устройството на абонатите си. Снимка: Ройтерс

Корейският технологичен концерн Samsung преустановява производството на своя проблематичен смартфон Galaxy Note 7, след като американски потребители докладваха за нови пожари и след смяната на устройствата. Известни са  поне четири случая само в САЩ, при които замените смартфони също са се подпалили.

Късно в неделя Wall Street Journal съобщи, позовавайки се на информирани лица, че Samsung отново временно спира производството. За същото предаде и южнокорейската агенция Yonhap, която се позовава на мениджър на доставчик. От Samsung засега не коментират темата.

Книжата на базираната в Суон Samsung поевтиняха на борсата в Сеул с 3,1 на сто до 1 654 вона към 7:54 ч. българско време.

В неотдавнашното си становище компанията заяви, че ще вземе на сериозно публикациите за новите проблеми. „Ние продължаваме да работим неуморно, за да разследваме тези случаи и да определим причината", посочи компанията.

Корейците работят в тясно сътрудничество с Комисията за безопасност на потребителските стоки в САЩ (CPSC). „Ако открием риск за сигурността, ние ще предприемем заедно с CPSC подходящите незабавни действия“, каза говорител на концерна.

Пазарният лидер при смартфоните Samsung обяви в началото на септември глобална кампания за изземване на около 2,5 млн. устройства Galaxy Note 7 заради риск от запалване на батерията. През изминалите почивни дни обаче станаха известни нови три случая в САЩ, при които заменени устройства са се запалили.

Едно от устройствата още във вторник вечерта е изпълнило с дим спалнята, в която се е намирало, в неделя се случва подобен инцидент с друго устройство. В петък пък се е запалил телефон в ръцете на 13-годишно момиче. В сряда малко преди излитането си самолет в САЩ е бил евакуиран заради горящ фаблет. Отново става дума за заменено устройство.

Yonhap предава, че и в Южна Корея и Тайван вече заменени телефони са се подпалили.

След тези публикации мобилните оператори AT&T, T-Mobile US Inc. и Telstra Corp. обявиха, че повече няма да продават  Note 7 на своите клиенти. Купувачите ще могат да заменят своите устройства за други модели. Samsung започна да продава модела в няколко страни от август насам. В по-голямата част на Европа и в България той следва да влезе в широката търговия едва след замяната на устройствата, последната известна дата е 28 октомври.

Според по-ранни изявления на американската комисия за потребителската безопасност възможната причина за проблемите с оригиналния Note 7 може да е била, че батериите са прекалено големи за мястото в корпуса и по този начин може да възникне късо съединение при вграждането им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още