IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung представи виртуалния си асистент Bixby

Той ще разбира непълните команди и фрази с нестандартни думи и ще може да се включва чрез хардуерен бутон по всяко време

10:35 | 21.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Корейският Samsung официално представи една от най-главните особености на своя флагмански смартфона Galaxy S8. Това е гласовият асистент Bixby. Основаната идея при създаването на Bixby е машината да разбира потребителя и да се обучава от неговите навици.

Samsung обяви, че с помощта на Bixby е възможно 100% управление на приложенията, макар че потребителите са свикнали виртуалните помощници да са с твърде ограничени възможности и малък речников запас. Но Bixby ще даде възможност за управление на приложенията с помощта на гласови команди, които могат да вършат същото, което може да се направи и със сензорен дисплей.

Друга характерна черта на Bixby ще е съобразяването с контекста. Така например при подаване на гласова команда асистентът ще обръща внимание на състоянието на приложението и неговата информация, като по този начин разбира точно какво трябва да бъде изпълнено. 

И това не е всичко - Bixby ще разбира непълните команди и фрази с нестандартни думи. Samsung допълва, че по този начин общуването ще е по-лесно и по-естествено.

Освен това Bixby ще може да се включва по всяко време и да продължава вече стартирала операция, без да е нужно повторение на дадени команди. 

Samsung официално потвърди също, че първите смартфони с Bixby ще бъдат флагманските модели Galaxy S8 и Galaxy S8+, в които ще бъдат инсталирани няколко приложения с поддръжката на Bixby. От едната страна на Galaxy S8 ще има специален бутон за включване на асистента във всяко приложение.

Употребата на Bixby няма да е ограничена само до мобилни устройства. Производителят ще вгради асистента в климатични системи и „умни“ телевизори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още