IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

​Samsung стартира лизингова програма за Galaxy S7

Потребителите ще подпишат 24-месечен план за разсрочено плащане, но могат да решат да осъвременят своите телефони след 12 месеца

10:02 | 01.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
​Samsung стартира лизингова програма за Galaxy S7

Корейският производител Samsung Electronics ще пусне лизингова програма за най-новите си телефони Galaxy S7 и S7 Edge в собствените си магазини в Южна Корея, когато продажбите стартират на 11 март, съобщава CNet.

По подобие на лизинговата програма за iPhone на Apple, стартирана през септември миналата година, купувачите на топ телефоните на южнокорейския технологичен гигант ще могат да ги използват една година, като плащат месечни такси, а след това да преминат към по-новите модели.

Потребителите ще подпишат 24-месечен план за разсрочено плащане, но ако те решат да осъвременят своите телефони след 12 месеца, ще бъдат освободени от останалите плащания.

Засега Samsung ще предложи своята програма само в Samsung Digital Plaza в Южна Корея, собствените си физически магазини, когато започнат официалните продажби. Програмата няма да е налична в други телекомуникационни магазини, където корейците обикновено купуват своите телефони.

Samsung ще си партнира със своя филиал Samsung Card, своята компания за кредитни карти,  като месечните вноски ще бъдат плащани на финансовия посредник. Потребителите могат да избират да ползват всеки мобилен оператор на Южна Корея - SK Telecom, KT и LG UPLUS.

Чиу Сунг-Джон, председател на телеком регулатора на Корея заяви, че се надява кредитната услуга ще даде нов тласък на пазара на местни смартфони, който е в застой заради налагането на строг лимит на субсидиите и заради насищането на пазара.

Samsung ще започне предварителни поръчки за серията S7 чрез телекомуникационните компании в Южна Корея от 4 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още