IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук посети централата на Nintendo

Главният изпълнителен директор на Apple е прекарал час на среща с президента на японския концерн

10:02 | 13.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По всичко изглежда, че Тим Кук се наслаждава на своето посещение в Киото. 

Главният изпълнителен директор на Apple Inc. бе в античната столица на Япония в четвъртък, срещайки се с мениджъри на Nintendo Co. в централата на компанията за игри. 

Посещението на Кук следва представянето преди месец на версия на играта Super Mario Run за устройства на Apple, което е първият път, в който Nintendo пуска своята популярна игра на франчайз на разположение за мобилни устройства.

Кук е прекарал около час на среща с президента на Nintendo Тацуми Кимишима и единия от създателите на Super Mario Шигеру Миямото, заяви говорителят на Nintendo Кеничи Сугимото. По-късно самият Кук публикува в Twitter своя снимка, на която играе новата игра с Миямото и дизайнера на играта Такаши Тезука.

Акциите на Nintendo поскъпнаха с 2,6 на сто на борсата в Токио, преди да отстъпят леко. Книжата са нагоре с почти 60 на сто от началото на годината, докато за същия период индексът Topix се понижава с 13 на сто.

Инвеститорите аплодираха насочването на Nintendo към смартфоните, след като компанията години наред се придържаше към стратегията да предлага своя софтуер само за собствен хардуер. За Apple добавянето на ексклузивно съдържание, като емблематичния водопроводчик на Nintendo, е един от начините да повиши привлекателността на своите устройства спрямо тези на Samsung Electronics Co. и други производители на смартфони.

Планира се Super Mario Run да бъде пуснат през декември. Nintendo не поясни обаче дали и кога приложението ще бъде на разположение за Android устройства.

Кук също така е отделил време, за да посети емблематичния храм Шинто в Киото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още