IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Август започва с данни за потребителското доверие и разрешителните за строеж

В понеделник ще се състои третото съвместно заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Гърция

09:13 | 01.08.16 г.
 Август започва с данни за потребителското доверие и разрешителните за строеж

Първата седмица на август ще бъде бедна откъм значими макроикономически данни, но вниманието в първите дни на новия месец приковават данните за издадените разрешителни за строеж и потребителското доверие.

В понеделник (1 август) ще се състои третото съвместно заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Гърция. Предвижда се премиерът Бойко Борисов да разговаря със своя гръцки колега Алексис Ципрас. Срещата ще бъде последвана  от пленарно заседание на двата кабинета и отделни разговори между министрите. Ще бъдат подписани и двустранни документи за сътрудничество. Президентът Росен Плевнелиев също ще се срещне с Алексис Ципрас.

Националният статистически институт (НСИ) ще изнесе фискални данни за подсектори „Централно държавно управление“ и „Социалноосигурителни фондове“ за месец юни. Реално Министерството на финансите публикува информация за държавния бюджет в последния ден на юли.

В първия ден от седмицата ще се проведат общите събрания на Риъл Булленд АД и Проучване и добив на нефт и газ АД.

1 август е и крайната дата за търговия за права от увеличението на капитала на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ.

На този ден от 16 часа БФБ-София АД организира представяне на резултатите на дружеството за първата половина на 2016 г. Представянето ще бъде под формата на уебинар и ще се осъществи на английски език.

От 1 август пък народните представители са в лятна ваканция, която за тях ще продължи до 28 август.

За вторник (2 август) не са предвидени събития. 

В сряда (3 август) националната статистика ще публикува информация за издадените разрешителни за строеж и започнато строителство през второто тримесечие на 2016 г.

В четвъртък (4 август) Българската народна банка (БНБ) ще изнесе данни за дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция към юли.

На този ден ще се проведе общо събрание на Експат Бета АДСИЦ.

В петък (5 август) НСИ ще оповести данни от наблюдението на потребителите през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още