IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21 кандидат-президентски двойки започват кампания за вотa на 6 ноември

Днес започва и информационно-разяснителната кампания за националния референдум

10:56 | 07.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Двадесет и една кандидат-президентски двойки започват представянето си от днес, съобщава БТА.

Това са кандидатите за президент и вицепрезидент Веселин Марешки и Петър Петров (независими), които на жребия получиха бюлетина с номер 2; Велизар Енчев и Биляна Велева - бюлетина номер 3 (ПП Движение за радикална промяна "Българската пролет"); независимите Пламен Орешарски и Данаил Папазов - бюлетина номер 4; Жорж Ганчев и Кольо Парамов са с бюлетина номер 5 (Християн - социален съюз); Диана Димитрова и Габриел Герасимов са с бюлетина номер 6 (независими). 

С бюлетина номер 7 са Трайчо Трайков и Съби Събев (Реформаторски блок); Бисер Миланов и Красимир Настев са с бюлетина номер 8 (независими); с номер 10 в бюлетината са Александър Томов и Радослав Радославов (Българска социалдемокрация - Евролевица); Йорданка Колева и Веселин Христов са с номер 11 на бюлетината /независими/; Татяна Дончева и Минчо Спасов - бюлетина номер 12 (ПП Движение 21 - ПП НДСВ); Румен Радев и Илияна Йотова са с бюлетина номер 13 (независими); Господин Тонев и Андрей Андреев са с номер 14 (ПП Българска демократична общност); Ивайло Калфин и Любомир Халачев са с бюлетина номер 15 (Коалиция КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ); Камен Попов и Георги Неделчев са с бюлетина номер 16 (независими). 

Цецка Цачева и Пламен Манушев са с бюлетина номер 17 (ПП ГЕРБ); Румен Гълъбинов и Веска Волева са с номер 18 на бюлетината (независими); Красимир Каракачанов и Явор Нотев са с номер 19 на бюлетината (Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО); Кемил Рамадан и Момчил Добрев са с бюлетина номер 20 (Политическа партия Балканска демократична лига), с бюлетина 21 са Пламен Пасков и Светозар Съев (независими); Димитър Маринов и Радослав Петров са с бюлетина номер 22 (Българско национално обединение); Николай Банев и Сали Ибрям са с номер 23 на бюлетината (независими). 

Светослав Витков и Иван Велков, които получиха бюлетина с номер 1, отпаднаха от надпреварата, поради липсата на около 300 коректни подписа. Това се случи и с кандидатите Владимир Кузов и Борислав Ноев, които бяха получили бюлетина номер 9. При тях липсваха над 1200 коректни подписа. Така бюлетината за гласуване ще започне с номер 2, а номерата 1 и 9 няма да присъстват. 

Партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в кампанията за референдума, са 37.

Днес започва и информационно-разяснителната кампания за националния референдум, който ще се проведе на 6 ноември с въпросите: Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?; Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?; Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

За участие в кампанията са се регистрирали 37 партии, коалиции и инициативни комитети. Това са партиите "Българско национално обединение" чиито отговори на въпросите са -Да, -Не, -Да; "Съюз за Пловдив" - Да на трите въпроса; "Единна народна партия" - Да на трите въпроса; "Българска демократична общност" - Не, - Не, - Да; "Българска социалдемокрация - Евролевица" - Не, -Да, -Да; "Движение за радикална промяна Българска пролет" -Не, -Не, -Да; "Балканска демократична лига" - Да, -Да, -Не; "Нова алтернатива" - Да на трите въпроса; "Средна европейска класа" -Не, -Да, -Не; "Български демократичен форум" - Не на трите въпроса; "Българска индустриално аграрна партия" - Да на трите въпроса.

Коалиция "ПП Движение 21 - ПП НДСВ" - Не, -Да, -Не; коалицията "Калфин - президент" е регистрирана с отговори Да на трите въпроса; коалиция "Обединени земеделци, РДП и БСДП" -Не, -Не, -Да. Инициативните комитети са 23, с представители основно от София, присъстват и представители от Пловдив, Варна, Видин, Плевен и Пирдоп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Бюлетина 22 ! След Плевелиев , защо пък не ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
bonboniada
преди 7 години
тази маневра с витков и кузов не я разбрах, те никакви гласове нямаше да придърпат и без това
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още