IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Агов: България има нужда от реформи, но няма кой да ги прави

БСП сбърка ваксата с антиевропейското говорене, което е демоде

22:05 | 26.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;<a href="http://www.bgonair.bg/" target="_blank"><strong>Bulgaria ON AIR</strong></a>&nbsp;</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR 

България има остра нужда от всеобхватни цялостни реформи – на бюджета, на прокуратурата, дори на териториалното деление, но няма ясно мнозинство, което да ги осъществи. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият журналист и парламентарист Асен Агов. 

500 - 600 хил. души са извън парламентарното представителство – това са интелигентни хора, хора с добри професии и високи доходи, които няма да търпят България да се влачи по корем

По думите му е ясно отсега, че ще бъде съставено трудно правителство, то по всяка вероятност ще е правителство на малцинството и затова ще е нестабилно.

„БСП удвои броя на своите мандати, тя ще бъде много яростна опозиция и не може да очакваме конструктивност“, каза още Агов. Ето защо този кабинет няма да е в състояние да извършва нужните реформи, смята той.

Според него „Нова република“ и „ДА, България“ са направили огромна грешка, като не са намерили сили да се явят заедно на изборите. „Очевидно беше, че заедно ще имат по-силно присъствие. Но грешката е сторена, а нещата приключиха с тези избори. Има нещо по-важно: 500 - 600 хил. души са извън парламентарното представителство – това са интелигентни хора, хора с добри професии и високи доходи, които няма да търпят България да се влачи по корем“, каза още Агов.

Антиевопейското говорене, тип „а ла Сириза“, е демоде

Според него след изборите се налагат два извода. Първият е, че „БСП сбърка ваксата. Антиевопейското говорене, тип „а ла Сириза“, е демоде. И това се оказа доказано“.

А вторият извод според Агов е, че България, която поема председателството на ЕС, има нужда от тясно приобщаване към съюза, но с резултата от тези избори е показала, че не е готова да го постигне. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още