IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес климатът, лихвите и бюджетът на фокус през последната седмица за 2015 г.

От БНБ ще очакваме данни за печалбата на банковата система

10:00 | 28.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнес климатът, лихвите и бюджетът на фокус през последната седмица за 2015 г.

Предстоят последни три богати на макроикономически данни дни от 2015 г. в седмицата, в която посрещаме новата 2016 г. Те са свързани с лихвите по кредитите и депозитите, държавния бюджет и бизнес климата.

В понеделник (28 декември) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за пътуванията на българите в чужбина и посещенията на чужденците в България през ноември.

От Българска народна банка (БНБ) очакваме лихвената статистика, която също е за ноември. От нея ще разберем повече за лихвите по кредитите и по депозитите, които предлагат банките.

За този ден са насрочени общите събрания на акционерите на ЗД Евро инс АД и Еврохолд България АД, на които ще бъде дискутирано търсенето на финансиране.

Във вторник (29 декември) ще се съберат облигационерите на Джи Пи Ес Контрол ЕАД.

В сряда (30 декември) НСИ ще оповести данни за бизнес климата през декември, за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през ноември, за производството и доставките на енергийни продукти през октомври.

От националната статистика очакваме тримесечни данни за периода юли-септември, касаещи индексите на цените на жилищата (HPI) и нефинансовите сметки по институционални сектори.

Ще има и годишни данни за 2014 г. за разходите на сектор "Държавно управление" по функции, за индикаторите за наблюдение на стратегиите за устойчиво развитие на България и за застрахователните предприятия и доброволните пенсионни фондове.

НСИ ще обобщи и ключовите показатели за икономиката на България, налични до 30 декември 2015 г., включително.

В последния работен ден за годината Министерството на финансите трябва да представи информация за състоянието на държавния бюджет към ноември и да направи прогнози за изпълнението му през декември и цялата 2015 г. Не е изключено финансовото министерство да оповести и данни за държавния дълг през ноември, тъй като през последните месеци данните за бюджета и дълга се публикуват заедно.

От БНБ ще очакваме данни за печалбата на банковата система през ноември, които обикновено са налични в последния работен ден от всеки месец.

Синдиците на Корпоративна търговска банка също трябва да оповестят своя последен за годината седмичен отчет.

Четвъртък (31 декември) е почивен ден, който отработихме на 12 декември. Българската фондова борса няма да работи.

Петък (1 януари) също е почивен, тъй като е първият за новата 2016 г.

Първият работен ден за 2016 г. е 4 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още