IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: ГЕРБ ще победи на изборите, ще запазим плоския данък

Ако искаме да няма задкулисие, лидерът на партията, която победи, трябва да стане премиер, заяви бившият министър-председател

10:04 | 09.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Партията е в добра кондиция и ГЕРБ ще победи на изборите. Ние ще запазим плоския данък. Това каза в ефира на bTV бившият премиер Бойко Борисов.

„26 март ще мине, но е важното на следващия ден какво ще предложим. Голямата цел е да се направи правителство. След първия ден на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. Имаме и втори проблем - колко дългосрочно трябва да е следващото правителство, за да могат да се проведат изборите по начина, по който искат2,5 млн. от избирателите", каза още Борисов.

Той е категоричен, че резултатът от референдума няма да бъде забравен от хората и всеки политик, който го мисли, греши дълбоко.

На въпрос възможна ли е коалиция между ГЕРБ и ДПС той обясни първо, че ГЕРБ е единствената партия, която досега не се е коалирала с ДПС, а после обяви, че няма да има такава коалиция. 

Да почна да обяснявам колко спасителни операции съм провел, не съм позволил един пожарникар да влезе преди мен в пожара, обясни бившият премиер по повод обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че е страхлив и затова не иска да излезе на дебат с нея. Дебат между двамата няма да има до края на кампанията, категоричен е Борисов.

Той обяви, че не приема Нинова за враг, а като опонент: „Аз врагове нямам, имам опоненти, битката е между БСП и ГЕРБ, между лявото и дясното и идеологията на двете партии. Не знам защо е този зор да се превърне в лична битка. Аз винаги съм давал път на жените, но има някакви граници”, каза още той.

„Ако искаме да няма задкулисие, лидерът на партията, която победи, трябва да стане премиер“, отговори още Борисов на въпроса дали ще седне пак в креслото на министър-председател, ако ГЕРБ спечели вота на 26 март.

Той коментира и това, че България няма еврокомисар. По думите му ако от ГЕРБ са искали да изпратят такъв, са щели да го направят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още