IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов поиска от ГЕРБ да променят Изборния кодекс

Премиерът настоя да бъде възобновена работата на парламента

14:00 | 14.10.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към партньорите си от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и към опозицията по повод последните събития в политиката.

Той се появи изненадващо в Народното събрание, след като парламентът днес не можа да заработи заради липсата на кворум и помоли председателстващия Димитър Главчев да свика извънредно заседание.

Борисов поискал от депутатите си и да приемат всички промени в Изборния кодекс, които искат от опозицията.

Той обясни, че всички предложения, които сега се критикуват публично, били на Патриотичния фронт (ПФ) и на Реформаторския блок (РБ).

Борисов припомни, че е присъствал на срещата на партийните лидери, когато се вземали последните решения за промени в Изборния кодекс. 

"Патриотичният фронт искаше 35 секции и не искаше да отстъпи, Реформаторският блок ги беше страх, че не могат да минат четирите процента и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили и едва ли не. Откъде-накъде?", попита Борисов.

Премиерът допълни: "Още на следващото заседание – каквито предложения имат от опозицията – да се махне таванът и каквото искат, ще им го приемем", обяви премиерът и допълни, че той е за честни избори.

"Откъде-накъде РБ ще се правят на опозиция. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме повече пари за учители, а някой ще казва, че Дани Кирилов предложил квадратчето. Това е абсолютна лъжа. Аз бях там, абсолютна лъжа", каза още Борисов.

Той отново потвърди, че ако ГЕРБ не са първа политическа сила на 6 ноември, ще се отдръпне, защото това ще значи, че има други мнозинства. Отдръпнели ли се ГЕРБ, нямало да участват в други мнозинства.

Борисов обясни, че групата на ГЕРБ е поискала да бъде преформатирано правителството. Затова той призова Реформаторите да бъдат в парламента и да се държат като управляващи.

"Или РБ ще дойдат и ще се държат като управляващи, или довиждане. Повече с тях няма да се занимавам. Откъде-накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет, а депутатите им ще правят каквото искат?", попита още Борисов.

Той обясни, че нормалният ритъм на парламента е бил нарушен от БСП, които извадили черен плакат. "Тези, които заГЕРБиха България!  Ние само сме строили!", отсече Борисов.

Премиерът обясни, че се надява ГЕРБ да възобновят работата на парламента, за да не говорели хората, че депутатите са във ваканция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 6
крас
преди 7 години
РБ лицемери , а ГЕРБ и другите холдингови структури наречени партии пък АНГЕЛИ НЕБЕСНИ??ИЗОБЩО КАКВИ ПАРТИИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА В ТАЗИ КОМЕРСИАЛИЗИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА СРЕДА?ПАРТИИТЕ СА ХОЛДИНГИ, А НЕ ОБЛЕЧЕНИ С ИДЕИ ОРГАНИЗИЦИИ ОТРАЗЯВАЩИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ ОТ ОБЩЕСТВОТО.Т.Н. "патриоти" мълчат като бити магарета на приетото с чл. 208 решение на МС за прием на мигранти и свързаните с това действия които ще ни поставят с тях в състояние на сагрегация!ДЕСЕТОНОЕМВРИЙСКИЯ ТЕАТЪР СВЪРШИ!ВРЕМЕ Е ДА ИЗПИЕМ ГОРЧИВАТА ЧАША НА ЕДНО САМОУНИЩОЖИЛО СЕ С НАИВНОСТА СИ ОБЩЕСТВО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 6
крас
преди 7 години
Късно е чадо. Влака тръгна. Територията наречена България е пред ново представление което най вероятно ще се прожектира след изборите в САЩ. А ти Боби вече си пътник. НЯМА КАК ДА СЕ ПОВТОРИ ВРЕМЕТО НА ТОЗИ КОЙТО ОХРАНЯВАШЕ ПРЕДИ ДЕСЕТИ НОЕМВРИ. ЧЛЕН ПЪРВИ НА ПАРТИЯТА КЪРМИЛНИЦА ОТДАВАН Е ЗАЛИЧЕН ОТ НАЙ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ.Що се отнася до "патриотичните партии" с техните лидери сред които изпъква фигурата на КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТА , агент "ИВАН" от ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ на ДС лицето Каракачанов, те не само няма да са фактор , но и никога няма да бъдат. ДЕСЕТОНОЕМВРИЙСКИЯ ТЕАТЪР СВЪРШИ. ЗАПОЧВА НОВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ С НОВИ ГЕРОИ И НОВИ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
1
rate up comment 13 rate down comment 4
SimeonAtanasov
преди 7 години
Баце, сега ли се усети, че РБ са лицемери - хем управляващи, хем опозиция? И че заграбиха много власт? И го водят към дъното, защото са само кариеристи-некадърници, но алчни за власт и пари (не че в ГЕРБ имат малко такива).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още