IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов се захвана и с незаконното начисляване на пари за незаети места*

Премиерът е разпоредил да се организира незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill

20:50 | 09.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Miloz Fish &amp; Grill</p>

Снимка: Miloz Fish & Grill

Българският премиер Бойко Борисов очевидно е решен да се справи и с по-дребни, макар и куриозни нарушения в сферата на услугите. Късно в сряда той е разпоредил на министъра на туризма Николина Ангелкова да назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол.

В сигнала си посетителите посочват, че заведението ги е таксувало с касова бележка, защото са били оставени незаети столове на заетата маса. Така за четири празни стола клиентите е трябвало да заплатят общо 80 лв.

На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението. Днес Министерството на туризма сигнализира Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм, се казва в прессъобщение на ведомството. 

За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook, писа по-рано днес Dnes.bg.

"Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата", сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка в заведението в Созопол. На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа "Резервиран стол, Свободни др.", общо 80 лева.

По-късно в сряда стана ясно, че проверка е осъществила и Комисията за защита на потребителите. След нея е било установено, че потребителите не са заплатили изисканата такса.

От ведомството посочват, че подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани. Те напомнят случая от миналата година, когато ресторант в Стара Загора изискваше от клиентите си да заплащат такса от минимум 20 лв. в случай, че детето им играе в заведението – нарушение, за което търговецът бе санкциониран.

*Актуализирано в 21,10 часа с информацията от КЗП

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 1
johny-bravo
преди 6 години
А за безчинствата и самозабравили се строители в София никой не говори. Никми затварят улици днес в Срелбище, разрешителни за 80 метрови сгради в Борово се дават. Това е класическа схема, ПР с някакви кокошкари, а големите далавери минават скрити зад медийни завеси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още