IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП, търговското салдо и инфлацията на фокус през седмицата

Във вторник ще се проведе свиканият от президента Консултативен съвет за национална сигурност

09:14 | 09.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БВП, търговското салдо и инфлацията на фокус през седмицата

Предстои богата откъм макроикономически данни нова седмица. Икономическият растеж през третото тримесечие, търговското салдо и инфлацията са само част от статистическите данни, които приковават вниманието през настоящите работни дни.

В понеделник (9 ноември) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за вноса и износа през септември, за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за същия месец, както и за продажбите на едро и дребно за третото тримесечие.

Българската народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 150 млн. лв. Това е първият от насрочените за месеца търгове на облигации на вътрешния пазар.

От централната банка очакваме данни за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности за третото тримесечие. От тях ще разберем повече за предпочитаните суми за спестяване на гражданите и фирмите, за размера на кредитите и секторите, които са били най-активни в търсенето на заеми през периода.

За вторник (10 ноември) президентът Росен Плевнелиев свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. То е с начален час 9:30 часа на „Дондуков“ 2 .Темата е „Промени в геостратегическата среда за сигурност и произтичащите от това рискове и заплахи за националната сигурност“.

Доклади пред членовете на Консултативния съвет ще представят директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна информация“ ген. Драгомир Димитров и доц. д-р Йордан Бакалов и министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на външните работи Даниел Митов.

На този ден НСИ ще представи данни за наетите лица и средната работна заплата през третото тримесечие и информация, касаеща местата за настаняване, която ще е за септември.

За сряда (11 ноември) няма предвидени събития.

В четвъртък (12 ноември) НСИ ще публикува данни за инфлацията през октомври и за индексите на цените в селското стопанство през третото тримесечие.

В петък (13 ноември) от националната статистика очакваме експресните оценки за икономическия растеж през третото тримесечие и данни за инвестиционната активност в промишлеността през октомври.

В последния работен ден от седмицата синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват седмичния доклад за своята дейност.

За събота (14 ноември) е насрочено общото събрание на акционерите на Захарни заводи АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още