IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще подготви пътна карта за либерализацията на визовия режим с Канада

Президентът Росен Плевнелиев е обсъждал с канадския премиер Джъстин Трюдо възможностите за увеличаване на канадските инвестиции в България

21:17 | 20.09.16 г. 4
<p>
	Президентът на България Росен Плевнелиев и премиерът на Канада Джъстин Трюдо. <em>Снимка: пресслужбата на Президентството</em></p>

Президентът на България Росен Плевнелиев и премиерът на Канада Джъстин Трюдо. Снимка: пресслужбата на Президентството

България ще подготви пътна карта за изпълнение на критериите за либерализация на визовия режим с Канада. За това са се договорили българският президент Росен Плевнелиев и канадският премиер Джъстин Трюдо на среща в Ню Йорк, съобщават от пресслужбата на Президентството.

Двамата са се срещнали преди 71-та сесия на Общото събрание на ООН, допълва се в съобщението.

Пътната карта ще бъде обсъдена от България и Канада, а двете страни активно ще обменят информация за напредъка на процеса, станало е ясно по време на разговора между Плевнелиев и Трюдо.

След референдума във Великобритания и в условията на множество кризи, които протичат едновременно и си взаимодействат, Европейският съюз (ЕС) има нужда от ново ниво на интеграция, което да възвърне доверието на гражданите в европейския проект и в европейските институции, коментирал е българският държавен глава.

Плевнелиев е коментирал и възможностите за увеличаване на канадските инвестиции в България. Той е поканил канадския бизнес да се възползва от преимуществата на българския инвестиционен климат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Kosto
преди 7 години
Каква е тая пътна карта? Атлас ли ще подготвяме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
eboyanov
преди 7 години
скоро не бях виждал двама палячовци на едно място!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 2
energetik
преди 7 години
Абе нали ние уж щяхме да го играем твърдо за канадските визи, вето в ЕС щяхме да налагаме и пр. И какво стана накрая - ей тоя нахиления йесмен отишъл и пак клекнал. Додето уж имаше категорична позиция на ЕС за падане на визите за нас и румънците до края на годината и изведнъж - ново двайсе - пътна карта, напредъци, дрън-дрън. Всъщност сега ни казват следното - визите остават за години напред и може би ще ви подхвърлим там някой друг долар на присъдружните фирми и фондации. Както виждаме от снимката нашичкия е в прекрасно настроение и нема ама абсолютно никакъв проблем с този пореден шамар от трансатлантическите съюзници !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 2
Vesko94
преди 7 години
То не бяха срещи, не бяха крайни срокове за тези визи. И като гледам, все още са факт. За американските даже не са и споменава вече. Има хора в България, които не разбират, че колкото и да лижат краката на "съюзниците", те никога няма да ги пуснат по-напред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още