IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК откри обществена поръчка за машинното гласуване

Очакваната стойност на машините за вота е 12,5 млн. лева, а максималната - 15 млн. лева

10:30 | 11.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да открие обществена поръчка – състезателна процедура, за машините за предстоящия предсрочен вот, вижда се от решение на Комисията, публикувано късно снощи.

Поръчката е за осигуряване/наемане на специализирани устройства за машинно гласуване за произвеждане на изборите за народни представители.

ЦИК планира да осигури 12 500 машини за вота, като очакваната стойност на поръчката е 12,5 млн. лева без ДДС, вижда се от документите. Максималната стойност на поръчката е определена на 15 млн. лева.

Припомняме, че Върховният административен съд постанови да бъдат осигурени машини за гласуване във всички избирателни секции в страната, след като отмени решението на ЦИК за машинно гласуване в 500 секции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 7 години
Наем 1000 лева на машина, без ДДС?!?! Че то цената на машината е по-ниска. Пак въртят схемички за крадене. Аман вече от клептомани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още