IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Василев заявил готовност да свидетелства от Белград за КТБ

Коментарът му е в отговор на днешния скандал във Висшия съдебен съвет

14:31 | 13.10.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Банкерът Цветан Василев е готов да се яви на разпит чрез видеовръзка или пред български прокурори в Белград, съобщи bTV, като се позова на бившия собственик на фалиралата КТБ.

Според телевизията Василев бил готов да изложи пред държавното обвинение фактите, които той обяви в пространно интервю преди месец.

По-рано днес заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) беше разтърсено от скандал заради избора на кадровици, които да коментират пред европейски прокурори редица важни разследвания у нас, сред които – и това за фалита на банката.

Лозан Панов поиска оставката на Димитър Узунов заради европрокурорите. Според него представляващият ВСС еднолично разпоредил кои кадровици ще се срещат с тях. 

Цветан Василев е категоричен, че ще съдейства на държавното обвинение, ако то реши да провери твърденията му.

На 19 септември говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че прокуратурата няма да се занимава с казаното от банкера.

Дни по-рано Цветан Василев коментира пред сайта ktbfiles.com промените в собствеността на „Виваком” и „Булгартабак”, като отправя обвинения срещу премиера Бойко Борисов и депутата и бизнесмен Делян Пеевски. (В момента няма достъп до този сайт – бел. ред.).

Василев към момента е в Белград, като се бори в съда срещу искането на прокуратурата да бъде екстрадиран у нас.

Днес на заседанието на ВСС главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че в края на февруари или началото на март ще е готов обвинителният акт срещу банкера, както и международната експертиза на фалита на КТБ.

Цацаров декларира, че обвинителният акт ще бъде публикуван в пълнота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 7 години
Защо Цветан Василев не изявяваше готовност да бъде разпитан от лятото на 2014 г., а чак сега се е сетил?!? Кога ще видим този мустакат престъпник и мафиот в затвора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Schroeder
преди 7 години
Ама много любезно от страна на Василев! Баси наглеца!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
needle
преди 7 години
Не трябва на човекът нанесъл най-големия удар по банковата ни система след 89-та да му се дава да избира. За ограбените стотици милиони от КТБ чрез различни злоупотреби трябва да има присъди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Mammita
преди 7 години
А що не в България, а Белград? Наще били корумпирани, а? Ама да не забравяме, че сръбските съдии и прокурори в момента много удобно осигуряват протекции от закона на Цветан Василев. Целият този цирк с екстрадирането му и невъзможността да бъде върнат в България се разиграва именно от самия Василев. Той си е купи цялата сръбска прокуратура и съдебна система и сега всички яко работят, за да намерят начини да се използва закона, за да не бъде екстрадиран иначе в България ще влезе в затвора, където и му е мястото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Добре Прокуратурата винаги е искала да го разпита Чрез конферентна връзка или с прокурори в Белград Сега когато тои е съгласен прокуратурата не иска И двете страни знаят че ако се върне сега живота му няма да струва и пукната пара Тои знае твърде много Вероятно е записвал записи видео и аудио Притежава много документи Защо да не го разпита прокуратурата Не разбирам Все пак чрез неговите показания може наи накрая да бъде осъден висш политик магистрат и държавен чиновник Нещо което не се случвало нито веднъж през последните 25 години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още