IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дестилерия за лавандулово масло ще бъде изградена в Добричка община

Ценната суровина ще се добива от собствени насаждения и изкупени суровини

14:04 | 08.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дестилерия за преработка на лавандулов цвят ще бъде изградена в Добричка община, съобщи БТА. Депозирано е инвестиционно предложение на частно дружество.

В производствената база в село Попгригорово се очаква да бъдат добивани около 2730 литра лавандулово масло от 210 декара собствени насаждения и 1170 литра от изкупени суровини през сезона. 

Според проекта инвеститорът ще преработва за около 20 дни реколтата от лавандула, която може да се жъне само при слънчево време - в противен случай етеричното масло се локализира в корените на растенията и добивът рязко спада.

Лавандуловото масло намира широко приложение в парфюмерийно-козметичната индустрия и в медицината, се посочва в инвестиционното предложение.

След преработка на лавандуловия цвят получената суха маса ще се използва за торене.

Новата база ще бъде изградена върху терен от 8 декара в землището на селото и ще разполага с производствена сграда, склад за подготовка на продукцията и навес.

Можете да се включите в организирания от Клуб Инвестор дебат „Конкурентно ли е българското земеделие?“ на 15 март 2016 г. в Гранд Хотел София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още