IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два пъти повече граждани са потърсили помощ от омбудсмана тази година

Институцията работеше на пълни обороти, каза общественият защитник

17:21 | 29.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Хората, които са потърсили помощ и подкрепа от омбудсмана през годината, са два пъти повече от миналата година. Институцията работеше на пълни обороти, каза в Кюстендил общественият защитник Мая Манолова, цитирана от БТА.

Постъпиха рекорден брой жалби и посещения по време на приемната, както и рекорден брой оплаквания по телефона. Стараехме се да подкрепим всеки човек, който е жертва на лоша администрация, на монополисти, на решения на властта и да стоим зад всяка добра кауза, посочи Манолова. 

Тя отчете, че в края на годината са били постигнати и няколко "подаръци" за гражданите. Едната победа е забраната за арбитражните съдилища да съдят потребители. Манолова припомни, че това става след внесения законопроект и приемането му на първо четене.

Другата победа е намаляването на юрисконсултските възнаграждения шест пъти - от 300 на 50 лева. Така гражданите няма да бъдат товарени с допълнителни паразитни разноски, разясни Мая Манолова.

Манолова каза още, че ще продължи кампаниите си и през следващата година, като предстои те да бъдат доразвити. Сред тях е и кампанията "Не хаби, дари", насочена към българските граждани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още