IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Премиерът не се сърди за отказа ми за участие в президентските избори

Няма изоставане по строежа на метрото, вече се изливат плочите на някои от метростанциите, коментира столичният кмет

11:03 | 16.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Столичният кмет Йорданка Фандъкова твърди, че премиерът Бойко Борисов не ѝ се сърди за отказа ѝ да участва в президентските избори.

„Не мисля, че премиерът ми е обиден за отказа да бъда номинирана за президент, той прие аргументите ми“, заяви Фандъкова пред bTV.

По думите ѝ кандидатите са били обсъждани много сериозно, както и всичките тези. Фандъкова обясни, че само преди почти година е застанала пред гражданите на София, на които е представила програмата си и е получила доверието им. „Големите проекти започнаха и е нужна много работа, за да защитим програмата си. Не мисля, че премиерът ми е обиден, той прие аргументите ми. За него е важно какво се случва в София. Мисля, че взехме правилото решение“, допълни кметът. 

Кметът коментира още, че очаква движението на бул. „Черни връх" да бъде изцяло отворено до Коледа. Само до няколко дни ще бъде пуснато движението от ул. „Арарат” до ул. „Флора Кънева”. Фандъкова поясни, че движението ще бъде пуснато без износващ слой асфалт, за да може да се облекчи трафикът, а на пролет, ако времето не позволи за Коледа да се постави и последният асфалт и да бъде напълно завършен обекта. 

„Следващото лято започваме освобождаването на тези зони, заедно с подобряване на земната инфраструктура. Няма изоставане по строежа на метрото. Вече се изливат плочите на някои от метростанциите, напредва работата и по автомобилния тунел, който се изгражда под бул. „Цар Борис III”,  защото заедно с метростанцията там ще се освободи движението и с изграждането на този тунел. Очаквам до края на годината най-късно да бъде завършен участъкът по бул. „Гоце Делчев”  и да се освободи движението по локалните платна на ”Цар Борис III”, докато ул. "Житница" ще бъде затворена цялата следваща година“.

По отношение на темата с бежанците в София Фандъкова заяви, че има договорка с председателя на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя Първанова за постепенното изтегляне от центровете на младите мъже от афганистански произход, на непридружените младежи, от поведението на които хората се оплакват, както и да не се продължава с ново настаняване. В центъра в кв. "Овча купел" почти всички непридружени младежи са вече изтеглени, коментира още кметът. Тя допълни, че за нея е важно да чуе кои мерки биха направили хората по-спокойни - осветление, видеонаблюдение, полицейско присъствие.

Кметът увери, че продължават разговорите между местната управа и жителите на тези квартали. Освен разговорите за тези мерки обаче кметът коментира, че хората правят разграничение и не само че нямат против, но и помагат на бежанците, които бягат от войната – семейства с деца, особено в кв. "Овча купел".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
melon
преди 7 години
Фандъкова, вземи тури табели по улиците и номера на сградите! Даже един съвет - може да спестите някой лев, като задължите номерата да си ги слагат собствениците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още