IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Ангелов: Приоритет за България трябва да е повишаването на кредитния рейтинг

Страната ще може да търси повече инвестиции и да върви към по-висок икономически растеж, коменитра икономистът

21:58 | 07.03.17 г. 5
<p>
	Георги Ангелов. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Георги Ангелов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Приоритет за България трябва да е повишаването на кредитния рейтинг. Това коментира в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria икономистът от Институт „Отворено общество“ Георги Ангелов.

С увеличаването на кредитния рейтинг България ще има възможност да търси повече инвестиции и паралелно с извършването на нужните реформи да върви към по-висок икономически растеж. 

Ако погледнем платежния баланс, България има много пера, по които получава значителни средства, което от своя страна позволява диверсификация. "Като цяло притокът на средства в българската икономика е сравнително висок, дори имаме рекорден излишък по текущата сметка миналата година", коментира той.

Според икономиста това, което ще движи икономиката на България през 2017 г., са вътрешните инвестиции, финансирани от местния банков сектор. Наблюдава се събуждане на кредитната активност след прегледа на активите на банките, отбеляза Ангелов.

Трябва ли България да се присъедини към еврозоната и кои са пречките и рисковете – вижте целия разговор с Георги Ангелов на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
IQ96
преди 7 години
"световната банка ни казва, че ние вече нямаме достатъчно население, което да работи, потребява и върне парите. " Е те тва е СТРАШНАТА ИСТИНА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 8
Спящият бик
преди 7 години
Две прости и реални стъпки към по-добър рейтинг: Шенген и ЕРМ-2. Сега е моментът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
scott
преди 7 години
Смехурко страшников,световната банка ни казва, че ние вече нямаме достатъчно население, което да работи, потребява и върне парите. Ти кво твърдиш? Се едно некой мошеник да земе заеми от милиони, да ги профука по заведениа, екскурзии и "Лайф", а у пресата секи ден да пише: той е дообро момче, върти бизнес, печалбите му са в пъти над заемите, има възможност да си връща гливниците, лихвите и не е опасно да му поверите всичките си спестяваниа....Даже има конкретни българчета, олицетворяващи "кредитниа рейтинг". Ц.Василев, Пеевски, Моллов.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
abdul
преди 7 години
Муахахахаахах, тези друсалки от отровено общество май са ги заплашили, че отиват в бюрото по труда ако не се разбачкат, та са посегнали към темата за подлия еврейски инструментариум. Мнението на американските кредитните агенции (познати още като тайното оръжие на американската външна политика) не струват и пукната рубла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още