IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как живеят ромите в Европа?

Ако напредъкът на ромското население в Европа може да бъде някакъв показател, новодошлите мигранти може би ще са обречени на мизерно съществуване

17:53 | 02.12.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Презаселването е един от най-трудните проблеми в резултат на вълната от мигранти в Европа, коментира Economist. Политици и анализатори често обсъждат как да бъдат интегрирани новодошлите и колко добре ще се справят те след това.

Ако напредъкът на ромското население на континента може да бъде някакъв показател, новопристигналите може би ще са обречени на мизерно съществуване. Ново проучване на Агенцията на ЕС за основните права (FRA) представя мрачна картина за условията на живот на най-голямото етническо малцинство на континента.

Проучването на условията, при които живеят ромите, обхваща 9 страни членки – България, Хърватска, Чехия, Гърция, Унгария, Португалия, Румъния, Словакия и Испания. В него са участвали почти 8000 домакинства и над 33 хил. роми, като от България са били малко повече от 100 домакинства и 4278 роми.

Общо 17% от жителите на страните от ЕС са в риск от бедност. Според FRA при ромите този дял е 80%. Почти една трета живеят в домакинства без течаща вода, а около половината нямат санитарни помещения или бани. В България процентът на домакинствата с електричество е изключително висок - около 98%-99%, а на тези с течаща вода – 78%. По-нисок е делът на ромите, които нямат санитарни помещения или бани – 65%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Dies Irae
преди 7 години
Проблемите с *** са няколко:1. оставят ги да се събират в гета. Просто трябва да са отделени. По 1 семейство в квартал и така искат не искат ще станат хора. 2. С тези помощи само си развъждаме още мързеливци. Помощи когато отговарят на определени критерии (да са плащали данъци последните 5 години, завършено средно образование, помощи само до 2 деца ако са повече да се спират помощите и тн.)3. след като имат толкова деца да са мислили като са ги правили (дори бактериите не се размножават ако средата не е добра). Ако е нужно дори кастрация след като имат 2 деца и така да се ограничат. Крайно време е да почнат да спазват базови закони (секс с малолетна да се наказва, робството също защото да си продадеш дъщерята си е робство, да плащат данъци и такси.) Те сами са си виновни за положението, никой не ги спира да учат и работят, просто те не искат тъй като имат избор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
добре, а самите циггани какво праат по въпроса ?! Ми нищо, то не може само да ги дондуркаме и да им плащаме, а те да си чешат салама по цел ден, да се помъчат да правят нещо иначе да ядат баххура, аз кво съм им виновен. Като го накараш маннгала да работи "Ауу мнеее правата на човека, не бива така" ае найш кви права на човека ше им дам веее, еббаси паразите.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още