IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ивайло Московски: БДЖ ще получи 224 млн. лв. като безлихвен заем от бюджета

Длъжни сме да спрем войната по пътищата, заяви транспортният министър

10:38 | 19.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв. По този начин ще може да продължи стратегията по оздравяване на железниците. Това заяви в ефира на bTV транспортният министър Ивайло Московски. Той уточни, че вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет  и тези пари „ще трябва да бъдат възстановени в някакъв момент”. Московски е категоричен, че дружеството може да бъде оздравено.

„Длъжни сме да спрем войната по пътищата”, заяви още министърът на транспорта. По думите му битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. „Имаме задължение да поправим неща в системата, но зависи от манталитета на самите хора”, категоричен е Московски.

Според него премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат.

„Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.

Той допълни, че всички вратички в системата могат да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.

„Във всички контролни органи съществува риск от корупция”, коментира и арестите в ДАИ транспортният министър. По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване, но допълни, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които да се провеждат изпитите по кормуване.

„Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, коментира Московски.

В министерството предстои законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още