IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изобретатели се похвалиха с двигател, задвижван от гравитацията

Разработката е отнела 20 години, но благодарение на нея беше задвижен трактор с енергия колкото за една крушка

17:49 | 28.10.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изобретатели се похвалиха с двигател, задвижван от гравитацията

Изобретатели от Велико Търново твърдят, че са успели да задвижат трактор с помощта на енергия от гравитацията.

Революционният електродвигател харчи по-малко от електрическа крушка и, според създателите му, може да реши проблема с високите цени на тока у нас, тъй като успява да охлажда и отоплява огромни помещения, съобщи БНТ.

Уникалното изобретение е просто – усилвател и малък електродвигател от охладителна система на автомобил. Тайната, според изобретателите, е в усилвателя, който ползва силата на земната гравитация и така задвижва трактор с минималните 36 вата електроенергия.

„На практика с това малко двигателче ние движим трактор, който е 360 килограма, с огромна скоростна кутия”, обяснява изобретателят Петко Ганчев.

Изобретателите казват още, че новият тип гравитационно задвижване има по-голямо ускорение, в сравнение с класическите дизелови и бензинови агрегати, затова при него не се изисква и капка гориво.

„Успяхме да го задвижим с около четири и половина километра в час с мощност, която буквално се равнява на една крушка”, допълва Марин Млеченков, един от изобретателите.

Неговият колега Петко Ганчев уточнява, че разработката е по-скоро генератор с цел да се получава по-евтина електроенергия.

Ентусиазираните изобретатели разработвали своя гравитационен двигател в продължение на 20 години. Сега са убедени, че с инвестиция от около 1500 лева, всяко домакинство може да има гравитационен двигател, който да им произвежда безплатна електроенергия.

Промишленото производство обаче може да започне, едва след като изобретателите получат патент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
А дано е вярно. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още