IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтича срокът, в който земеделците могат да кандидатстват за ваучери за горива

Държавната помощ е в размер на 84 млн. лева

11:26 | 28.02.14 г.
Изтича срокът, в който земеделците могат да кандидатстват за ваучери за горива

Днес, 28 февруари, изтича крайният срок, в който земеделците могат да кандидатстват за ваучери за горива.

Държавната помощ е в размер на 84 млн. лева и се предоставя под формата на намалена акцизна ставка чрез система от ваучери за компенсиране на част от разходите на земеделците за газьол, използван в производството на земеделска продукция.

Първоначалният срок беше до 3-ти февруари, дотогава бяха подадени едва 18 хиляди декларации, съобщи БНР. Според земеделското министерство удължаване на срока се наложи, за да бъде удовлетворен интересът на всички селски стопани. Според земеделците обаче прекомерните административни изисквания доведоха до отказ от ползване на помощта.

Припомняме, че в края на миналата година депутатите решиха на земеделските производители да бъдат издавани ваучери за гориво, които да се използват само за покупка на газьол като моторно гориво.

Идеята е на всеки производител да се полагат не повече от осем ваучера годишно според литрите газьол, за които имат право на отстъпка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още