IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтребителите Gripen са най-оптималното решение за България според експерт

Има лобистки и политически интереси, които ще се опитат да дърпат сделката в една или друга посока, коментира Александър Богоявленски

22:56 | 01.05.17 г. 3
<p>
	Александър Богоявленски. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Александър Богоявленски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Шведските бойни самолети Gripen са най-оптималното решение за България на този етап като цена, функции, качество и бъдеще. Това коментира авиационният експерт Александър Богоявленски в предаването "Светът е бизнес" на телевизия Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му закупуването на ескадрила от 8 изтребителя Gripen е едно добро начало на този етап за България. Фактът, че държави като Унгария, Словакия, Чехия оперират със същия тип самолети означава, че България може да се възползва и от техния потенциал. Хърватия също е в процес на обсъждане на замяна на изтребителите си, сред които предложения стои и Gripen, коментира авиационният експерт. 

Богоявленски сподели и своите очаквания за хода на сделката за закупуване на нови изтребители от България. По думите му първоначалните реакции на политическо ниво не са позитивни.

"Фактът, че се започва тази буря в чаша вода означава, че отново има лобистки и политически интереси, които ще се опитат да дърпат сделката в една или друга посока", коментира той. 

Целия разговор с Александър Богоявленски можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Deiauxilium
преди 6 години
Изпревари ме с този коментар. Безумно е журналистите в днешно време да не познават елементарни закони в писането. Няма "най-оптимален". "Оптимален" е възможно най-добрия вариант съобразен с определени критерии. Няма нужда от сравнителна степен,която се съдържа в самата дума!!! Не веднъж съм срещал същата грешка, което говори за масово незнание сред журналистическия "елит". Вземете прочетете малко преди да пишете глупости!!! Срамно е! Не само за уважаващи себе си медии изградили име..........................................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Pyramid
преди 6 години
Невежеството е "голяма работа": Кой да каже на кухи журналейки, че няма степени за оптималното? Или е, или не е, първа производна равна на нула в конкретната точка. А се тегли встрани, водени от фобски мотиви и нечии други лобизми, май. С такова политиканстване, гъзът ни отдавна Лъки гол на слънцето, а вазелин няма да дават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още