IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Ананиев: Несериозно е през май да се говори за актуализация на бюджета на НЗОК

Проверките на прокуратурата в Здравната каса са притеснителни, твърди председателят на Надзорния съвет

11:56 | 26.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Не е сериозно през май да се говори за актуализация на бюджета на Нациналната здравно-осигурителна каса (НЗОК), каквото е искането на Българския лекарски съюз (БЛС). Това каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет на касата Кирил Ананиев преди заседанието на надзорниците.

По думите му предстои да се предприемат мерки, които ще имат фект върху разходите за лекарства и болнична помощ.

„Ще дадем време на новия формат на Надзорния съвет да се запознае със състоянието на НЗОК, за да може да се свали напрежението“, добави Ананиев, цитиран от БТА. 

Той изрази притеснението си, че прокуратурата проверява НЗОК за изплатени средства за болници, преди да бъде инспектирана извършената дейност.

В отговор на въпрос за осигуряването на средства за плакови протези на възрастните хора, Ананиев каза, че на днешното заседание ще се обсъжда тази тема и ще настоява за обяснение защо тази дейност е включена в наредба, но не е включена в Националния рамков договор за 2017 г.

Дали ще се осигурят средства за протезите от резерва на касата, Ананиев отговори, че доколкото знае, той е разпределен за болниците, за лекарства за домашно лечение и за лекарства за онкологични заболявания.

Проверките на прокуратурата в НЗОК са притеснителни и това ще бъде един от първите въпроси, които ще поставя на управителя на ведомството, добави още Ананиев, цитиран от БНР. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 6 години
Коя НЗОК - официалната или черната!? Или мислите, че нещо може да се източва без помощ отвътре?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още