IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпуска близо 22 млн. лв. на общините заради бедствията

Правителството дава и 8,7 млн. лв. за модернизиране на училищната база

15:09 | 15.10.14 г.
Кабинетът отпуска близо 22 млн. лв. на общините заради бедствията

Правителството отпуска над 21,7 млн. лв. на общините за преодоляване на последици от бедствия. Допълнителни около 5 млн. лева ще отидат по бюджети на министерства също за възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти.

Кабинетът отпусна днес и 8,7 млн. лв. за модернизиране на училищната база. С парите ще бъдат оборудвани кабинети и работилници за професионално обучение, ще бъдат доставени мебели и учебни пособия, ще бъдат подменени подови настилки в училища, общежития и детски градини, в които има предучилищни групи.

Министерският съвет даде право на просветния министър да извършва компенсирани промени на одобрените средства по националните програми и между отделните модули по тях, без да има решение на правителството, като целта е по-голяма гъвкавост.

Министрите отпуснаха и 15 млн. лв. допълнително по бюджета на транспортното министерство, с които ще бъде покрито част от съфинансирането на Национална компания „Железопътна инфраструктура” за изпълнение на големи жп проекти, финансирани по ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

С парите ще бъде обезпечено изпълнението на дейности по три инфраструктурни проекта: реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград (участък Първомай-Свиленград), модернизация на жп участък Септември-Пловдив и рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъците от жп линията Пловдив-Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още