IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадската Mundoro Capital започва сондажи за злато в Родопите

През септември компанията набра 1 млн. долара чрез частно предлагане на ценни книжа, за да финансира проекти в България и Сърбия

19:11 | 19.10.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Канадският минодобивен концерн Mundoro Capital е стартирал сондажи за медно-златни руди в Източните Родопи. 

Така започват същинските проучвания в площта „Бяло", за която компанията получи права в началото на 2013 г. чрез местното дружество „България алфа".

Очаква се до няколко месеца канадците да започнат сондажи и във втората площ в региона - "Звезда", съобщават от листната на борсата в Торонто компания.  

Първоначалната програма за сондажи в местността „Чука“ трябва да тества степента на залежите и да покажe дали на мястото има находище, което може да се разработи.  Компанията планира да прави пробиви на дълбочина до 1000 метра с три пробивания на отвори. 

С площ от общо 191 кв. км „Чука“ е един от най-големите терени, предоставени за търсене на метални полезни изкопаеми в страната. Резултатите от проведените първоначални проучвания предполагат, че на мястото може да има медно-златна минерализация.

До няколко месеца Mundoro планира да започне сондажи и в площта "Звезда", след като получи необходимото разрешение до края на тази година. Засега очакванията са да бъдат открити златни руди.

Mundoro е канадска публична компания за проучване и добив на полезни изкопаеми, фокусирана върху изграждането на стойност за своите акционери чрез пряко инвестиране в минерални проекти, които имат способността да генерират бъдеща възвръщаемост за акционерите. Компанията в момента има разнообразен портфейл от проекти в две европейски страни, както и миноритарен дял в производствена златна мина в България и проект в начален етап в Китай. Дружеството притежава и осем проекта в Сърбия.

През септември Mundoro обяви, че е набрала 1 млн. долара капитал чрез частно предлагане на ценни книжа, с които да финансира проучвателните си дейности в България и Сърбия. Към края на септември компанията разполага с приблизително 5,5 млн. долара в брой и няма дългове, става още ясно от съобщението.

„Приключвайки този кръг на финансиране през септември, ще можем да използваме тези средства за проучвания в пет области, първата от които е „Чука“, пояснява Тео Дечев, главен изпълнителен директор и президент на Mundoro, в задължително съобщение до борсата в Торонто. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
Всъщност истинския крадец е този, който подарява златото - т.е. корумпираните български регулатори, които до ден днешен нямат изчистен модел за концесии и комисионни. Има 5 човека, които го карат на пазарлък. Те са крадците, които събират рушветите. Те крадат и от компаниите и от ***-а едновременно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Поредната кражба на Евроатлантиците Импе, па ти си купувай RioTinto щото фактически там отиат и раотите в края на крайщата ..... :)) На тва му викам аз *** и безбожници ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още