IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите, бизнес климатът и държавният бюджет на фокус през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни ДЦК за 150 млн. лв.

09:19 | 26.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лихвите, бизнес климатът и държавният бюджет на фокус през седмицата

Лихвите по кредитите и депозитите, условията за правене на бизнес и състоянието на държавната хазна приковават вниманието през седмицата.

В първия ден на новата седмица след първия тур на местните избори, понеделник (26 октомври), Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни държавни ценни книжа на стойност 150 млн. лв.

Във вторник (27 октомври) централната банка ще публикува своята лихвена статистика за септември, от която ще разберем повече за измененията на лихвените проценти по депозитите и кредитите.

Националният статистически институт (НСИ) ще оповести информация, отнасяща се до пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през септември.

В сряда (28 октомври) НСИ ще представи данни за бизнес климата през октомври.

За този ден е насрочено общото събрание на Випом АД.

В четвъртък (29 октомври) ще заседават акционерите на Северкооп Гъмза Холдинг АД, Кепитъл Консепт Лимитед АД и на Българска роза АД-Карлово.

В петък (30 октомври) Министерството на финансите ще публикува информация за състоянието на държавния бюджет към септември.

В последния работен ден от месеца НСИ ще изнесе данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през септември и за производството и доставките на енергийни продукти през август.

В петък синдиците на Корпоративна търговска банка ще публикуват редовния си седмичен отчет за своята дейност.

На този ден централната банка би трябвало да публикува резултати за банковата система към края на септември, но тъй като датите, на които се оповестява информацията за финансовите отчети отскоро не се публикуват, то те могат да бъдат представени и със забавяне.

За този ден е свикано общото събрание на акционерите на Дъб АД (в ликвидация) и на Специализирани Бизнес Системи АД.

1 ноември, неделя, е Ден на народните будители, но на този ден ще се проведе и балотаж в градовете и селата, в които в битката за местна власт продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още