IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова е министърът с най-голяма обществена подкрепа

Здравният министър Петър Москов отстъпва челната позиция според проучването на "Алфа Рисърч"

13:01 | 20.04.15 г. 8
Лиляна Павлова е министърът с най-голяма обществена подкрепа

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, а не на здравеопазването Петър Москов, има най-голяма обществена подкрепа в кабинета според резултатите от последното проучване на "Алфа Рисърч". То е правено между 7 и 15 април 2015 година сред 1020 пълнолетни граждани. 

Начело на класацията на рейтингите в кабинета и на партийните лидери отново излиза премиерът Бойко Борисов.

Най-голям ръст в доверието на обществото сред министрите бележи Лиляна Павлова. Доверието в нея се е повишило от 21,4% на 26,3%. Недоверието е 3,9 на сто. Личният й рейтинг е 22%.

Скок в одобрението бележи и здравният министър Петър Москов, но въпреки това той отстъпва с няколко пункта първенството сред министрите на Павлова. Преди месец двамата са били на изравнени позиции по данни на "Алфа Рисърч". През февруари Москов беше първенец в проучването на "Галъп", но сега дамата взема преднина.

Здравният министър качва одобрението си с три процентни пункта и то вече е 24,3 на сто. Неодобрението към него е малко над 10% и личен рейтинг 13,8 на сто.

Трети в класацията е вицепремиерът Томислав Дончев, който губи подкрепа, но одобрението му остава високо. Рейтингът му е 12,2%. Четвърти е социалният министър Ивайло Калфин с 10,6% рейтинг и ръст в доверието с около 4%.

Последен в класацията е министърът на образованието Тодор Танев, който има отрицателен рейтинг минус 15,3%. Доверието в него е едва 1,8 на сто, а недоверието – 17,1%. Втори отзад напред е финансовият министър Владислав Горанов с рейтинг минус 12,9%. Той има едва 3,8% одобрение и 16,7 на сто неодобрение.

Божидар Лукарски е трети в срамната класация на ниските рейтинги с минус 12,6 на сто. На него му вярват 3,7 на сто, а 16,3 на сто не харесват работата му.

Извън класацията на министрите премиерът Бойко Борисов е с най-висок рейтинг. Личният рейтинг на министър-председателят се покачва леко до 33,4 на сто одобрение. С най-висок рейтинг от българските политици традиционно остава еврокомисарят Кристалина Георгиева с доверие от над 44%.

С личния си рейтинг Борисов е начело и на класацията на партийните лидери. Втори остава лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов. Въпреки че запазва позициите си след Борисов, социолозите отчитат спад в доверието към него от – 23% през март на 20% през февруари.

На трето и четвърто място са патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Първият бележи ръст в доверието от 11% на 15%, а вторият – от 13% на 16%.

Радан Кънев остава пети с рейтинг от 14,8%, следван от Меглена Кунева с 14,3% , Михаил Миков – 13,4%, Волен Сидеров – 9,4%, Божидар Лукарски – 9,1%. На дъното са Николай Бареков с 3,9 на сто рейтинг и Лютви Местан – с 6,3 на сто.

Данните показват още, че най-успешната политика на кабинета е инфраструктурната, пише "Нова телевизия". Следват действията на действията на правителството в областта на  културата и външната политика (25%), а като най-неуспешни се определят политиката по доходите, както и икономическата, социалната и образователната политика.

Единственият сектор, който бележи положителен ръст в оценките за последните години, стартирайки от много ниски стойности е здравеопазването.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Кой беше финансовия?...................................... ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
Веско
преди 9 години
Не е истина просто!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 5
kalendar
преди 9 години
като пишеш такива неща, след това ще добавяш-В Русия съм! В Русия съм! Че не се знае, знае ли се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 6
Монти
преди 9 години
Ето още от същото изследване....Към началото на април правителството успява да запази доверието си на равнището от началото на годината (23%), но отрицателните оценки бележат ръст от 36% до 40%..."Интересно защо се крият тези данни....който също са изкуствено занижени от Автора на изследването.целта на това изследване е да се запаси статуквото в момента...Даже и да приемем ,че са верни верни тези данни на ГЕРБ,тогава те са благоприятни за нови избори ,което ще им доведе самостоятелно управление...Целта е да се запази статуквото от десните талибани и да се смаже опозията, която и колко и малка да е тя...Дясно изследване с преиначени цифри...Спестете си миносите....над 62% са против това управление....в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 5
misanthrope
преди 9 години
Мани бегай! Каква е тая държава, в която Лилето е с най-висок рейтинг след Него ( да питам и неговия за какво е?) Единствен Калфин има потенциал да свърши нещо (с омерзение, по Иван Костов). Що го нема финансовия в никой рейтинг? Обикновено всичко опира до него, щото всеки иска пари а той не дава. Тази тишина около финансовия не е на добре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Ето го следващият Президент на РБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
abdul
преди 9 години
Како стаа тука бе?! Тоя народ полуде..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още