IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лозан Панов се обяви за изваждане на прокуратурата от съдебната власт

Съдия №1 направи предложения за реформи в правосъдната система

18:04 | 06.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Върховен касационен съд</em></p>

Снимка: Върховен касационен съд

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска от президента Румен Радев да проведе политически консултации за свикване на  Велико народно събрание, за изваждане на прокуратурата от съдебната власт и обособяването ѝ като институция, равноотдалечена от всички власти, информира БНР.

Държавният глава е обяснил, че ще обсъди въпроса и с други представители на съдебната власт, каза след срещата си с него съдия №1.

Срещата на президента и председателя на Върховния касационен съд е в рамките на водените от Румен Радев срещи с представители на съдебната и изпълнителната власт, посветени на реформите в правосъдната система, обясниха от прессекретариата на държавния глава, цитирани от БТА.

На нея са били представени предложения от Лозан Панов за реформи в съдебната власт, както и перспективи за развитието на правосъдната ни система, които да гарантират нейната независимост и разделението на властите в страната.

Утре президентът Радев ще се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още