IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Луфтханза Техник" се разширява с инвестиция за почти 70 млн. лева

С реализацията на проекта ще бъдат разкрити 165 нови работни места

22:00 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерството на икономиката</em></p>

Снимка: Министерството на икономиката

„Луфтханза Техник“ ще инвестира почти 70 млн. лева в разширяване на базата за ремонт и поддръжка на самолети, съобщава Министерството на икономиката.

Проектът на компанията е съвместен с „България Ер Меинтенанс “ ЕАД. Предвижда се изграждането на модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на ширококорпусни самолети от фамилията Airbus - 330/340, както и за най-големия в света пътнически самолет А380.

С инвестицията ще бъдат разкрити 165 нови работни места.

Изпълнителният директор на „Луфтханза“ Даниел Хофман коментира при посещението на служебния икономически министър Теодор Седларски в базата на компанията, че преди 10 години България ги е привлякла със спокойния бизнес климат, членството в Европейския съюз и географското положение.

„Покриваме цяла Европа, Русия, но също и Арабския полуостров и Северноафриканския пазар“, коментира той.

В рамките на дискусията бяха обсъдени и конкретни стъпки, които е необходимо да бъдат предприети от органите на изпълнителната и местната власт, както и от конкретни компании, за да се оптимизира процесът по инвестиране и реализиране на проекта по разширяване.

Беше поставен акцент и върху недостига на специалисти с техническа и инженерна насоченост, която от дружеството компенсират с инвестиции в обучение на кадри, идващи не само като студенти от техническите университети, но и след завършването си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още