IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масовите проверки в горите приключиха с актове и задържана дървесина

Най-честите нарушения са свързани с GPS системите за проследяване и видеонаблюдението

15:19 | 19.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Масовите проверки за нарушения в горите приключиха с актове и задържана дървесина. Направените инспекции от 16-те регионални дирекции по горите по инициатива на новото ръководство на агроминистерството, са общо 5700. 

Над 1000 са проверените сечища и близо 970 - складовете за дървесина. Осем регионални дирекции са организирали временни контролни горски пунктове за проверка на превозни средства. Горските служители са проверили близо 3 хил. автомобила и са задържани над 250 куб. м дървесина, 15 моторни превозни средства и един бензиномоторен трион.

205 са съставените актове и над 400 констативни протокола за нарушения по Закона за горите, информира Министерството на земеделието, храните и горите.

Най-често срещаните нарушения са липса на GPS система за проследяване, липса на записи за разчитане на регистрационните номера на камионите, влизащи в обектите, липса на камери за видеонаблюдение на всички входове и изходи в складовете.

Засилените проверки няма да имат временен характер, уверява агроминистерството.

На територията на ДЛС „Тервел“ мобилен екип на Североизточното държавно предприятие е установил двама нарушители, които търсели трюфели без нужното разрешително. Иззети са общо 1 кг трюфели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още