IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОН предлага да се криминализира фиктивното записване на ученици

Образователният министър иска средствата да се изплащат на училищата поетапно, след проверка дали учениците в тях са реални

18:46 | 04.09.15 г.
МОН предлага да се криминализира фиктивното записване на ученици

Фиктивното записване на ученици да се криминализира. Това предлага министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, цитиран от БТА.

Танев предлага да се направят промени в Наказателния кодекс. Той е коментира идеята си по време на годишната среща на началниците на регионалните инспекторати по образованието с екипа на министерството.

Образователният министър настоява да се проведе консултация с Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието и с компетентните комисии на Народното събрание.

Танев е казал на срещата, че трябва да се разгледа и възможността средствата на принципа "парите следват ученика" да се изплащат не на годишна база, а поетапно – всеки месец или на някакъв друг период от време, след проверка на училището дали учениците са реално записани.

Министърът е заявил, че възнамерява лично да участва във внезапни проверки училища. На заместник-министър Ваня Кастрева ще бъде възложено да предложи санкции при открити нередности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още