IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР и митниците ще обменят данни

МВР ще получи достъп до системата за акцизите на митниците

16:44 | 15.03.16 г.
МВР и митниците ще обменят данни

Министерството на вътрешните работи (МВР) ще получи достъп до информационните системи на Агенция „Митници“ за акцизите. Това предвижда нова инструкция за обмен на информация между МВР и митниците, която е публикувана за обсъждане на портала за обществени консултации strategy.bg.

Крайният срок за подаване на становища е 29 март. Инструкцията се предвижда да влезе в сила след обнародване в Държавен вестник.

Освен до системата за акцизите, МВР ще получи достъп и до всички данни на митниците за регистрираните получатели и регистрираните изпращачи, за малките пивоварни и обекти за дестилация, до данните за освободените от акцизи крайни потребители, разрешенията за продажба на тютюн и тютюневи изделия и т.н.

Същевременно митниците ще могат да ползват масивите на МВР за личните документи, регистрациите на превозните средства, за пътуванията, Шенгенската информационна система, чрез която се правят справки за издирвани лица и вещи, адресните регистрации на чужденци в България, регистъра на лицата със съдебна и полицейска регистрация и т.н.

Двете институции трябва да определят със заповеди лицата, които ще получат достъп до съответните регистри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още