IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 200 машини са в готовност да почистват София при снеговалеж

По думите на кмета Йорданка Фандъкова в столицата беше съставен и щаб за зимно почистване

17:09 | 26.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Йорданка Фандъкова. <em>Снимка: БТА</em></p>

Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

Над 200 машини са в готовност да почистват София, ако завали сняг. Това показва проверката на Столичния инспекторат. В София бе съставен и щаб за зимно почистване, информира кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от Българското национално радио (БНР).

"Нашата цел е да осигурим движението при зимни условия, трасетата на масов градски транспорт, спирки, подлези, подходи към тях и останалите улици и тротоари постепенно и поетапно", каза още Фандъкова.
 
"Фирмите са длъжни в началото на снеговалежа да изкарат машини на над 60 точки на територията на цялата Столична община, за да може, ако се наложи, да тръгнат бързо и да не им пречи трафика. Плащаме само за реално свършена работа, а не за заявена. Имаме контрол през GPS-система в реално време, контрол на терен от страна на колегите от Столичния инспекторат", допълни столичният кмет.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Eon
преди 7 години
Щом от такива елементарни дейности като почистване на снега се прави новина, смятайте колко сме некадърни, че чак тръгнали да ни уверяват, че всичко ще е наред. Абе това изобщо не трябва да се дискутира бе. Все едно да ми кажат ще осигурим вода за всеки дом през следващите няколко месеца. Уж европейци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още