IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляване на бюрокрацията в КАТ обсъждаха министри и експерти

Обслужването не е на нужното ниво, заяви Томислав Дончев

15:36 | 10.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Краткосрочни и дългосрочни мерки за намаляване на административната тежест в КАТ са били набелязани на работна среща в МВР, в която участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, както и експерти от различните ведомства. 

След срещата Томислав Дончев обясни пред журналисти, че един от основните ангажименти на правителството е редуциране на административната тежест във всички сфери, предаде БТА.

КАТ е едно от местата, където административното обслужване е трудно, бавно и понякога дори мъчително за гражданите, посочи Дончев. По думите му през КАТ София всеки ден минават по 2500 души и около 900 автомобила. Обслужването там не е на нужното ниво, призна вицепремиерът.

Вече се работи по мерките, а крайната цел е пълна електронизация и намаляване на повода да се ходи в самите администрации, каза Дончев. Краткосрочните мерки включват изработване на качествен интернет сайт на КАТ с конкретно описани услуги, наличие на необходими документи в електронен вид, ползване на пос терминал за плащане, компютри за гишетата, освежителен ремонт в КАТ.

Министър Радев посочи, че е получил уверение от премиера Борисов, че ще има финансиране за набелязаните мерки.

По-рано днес пред журналисти министър-председателят заяви, че има много субективни причини за проблемите в КАТ- липса на компютри, хартия, сгради, интернет сайт. Надявам се в най-скоро време тези бележки и номера, които се взимат и хората чакат часове там, да ги ликвидираме, коментира Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още