IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ненчев: Имаме пълни гаранции от Полша за МиГ-29

Полша сама произвежда резервните части, с които ремонтира самолетите

13:58 | 27.11.15 г. 37
Ненчев: Имаме пълни гаранции от Полша за МиГ-29

Полша сама произвежда резервните части, с които ремонтира самолетите и това е записано и в договора ни за изтребителите МиГ- 29. Така военният министър Николай Ненчев разсея опасенията на опозицията, че има риск за изтребителите ни да бъдат използвани части втора ръка, а не нови, което поставя под въпрос качеството на ремонтите дейности.

"Имаме пълни гаранции от страна на Полша, те сами ремонтират своите МиГ- 29 и не са имали досега инцидент с тях", заяви министърът. 

Ратификацията на споразумението с полската страна, която днес парламентът одобри, обаче няма да бъде обнародвана в Държавен вестник.

"Засекретяването на споразумението, което е междудържавен договор, се налага, за да не се застраши националната ни сигурност, както и тази на партньорите ни от НАТО", обясни Ненчев.

След заплахите на Русия, че ще оспорва по съдебен път споразумението, съпредседателят на РБ Радан Кънев каза, че това няма как да се случи, защото се отнася за договор между България и Полша.

Николай Ненчев отказа да отговори на въпроса при евентуален инцидент с ремонтиран в Полша МиГ-29 дали ще си подаде оставката, но пък Радан Кънев отсече, че в такъв случай без съмнение ще има сериозни политически последици, ако се установи, че причината е некачествен ремонт.

"Всяка година някой МиГ аварира в Русия, но ако изтребител е ремонтиран в Русия, това означава ли, че българският министър трябва да подаде оставка", риторично попита реформаторът.

Според Ненчев България направи днес "цивилизационен евроатлантически избор, с който се гарантира възможността българските пилоти да летят със съвременно оборудване".

Той увери, че това е началото на дългосрочно споразумение за модернизацията на МиГ- 29 и авиацията ни ще е съвместима с тази на другите страни от НАТО.

Още новини четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

32
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Та както споменахме вече,целта на тази "сделка" е да останем без авиация. После САЩ усложливо ще ни предложат буклуците си на главозамайващи цени. Парите за тях естествено ще са от заеми също с прилични лихви. От къде да е сигурен човек че ще ни бъде предложен *** ли? Ами Украйна е пример. Нещата се случват пред очите на всички които имат виждащи очи.==== "Часть военной техники, которую США отправили украинским властям, оказалась самым настоящим металлоломом, сообщает Washington Post. Как отмечает издание, Пентагон объясняет низкое качество оборудования тем, что он не был готов к вмешательству России в украинский конфликт." https://russian.rt.com/inotv/2015-12-01/WP-Voennaya-tehnika-SSHA-na
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 8 години
ето виж в пост 31 какви глупости е написал ... но иначе не бил пропагандатор и пишел само истини, поредната му ЛЪЖА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 8 години
на мен обаче на тоя Страхо не ми харесват постовете му, защото са чиста пропаганда ... и не му вярвам и една дума. Историята показва че доста често, ако не всеки път лъже и сее пропаганда.... изказва мнение с което насочва и после като му обориш посредствените аргументи се покрива като партизанин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Казавам ви....ако тия продължат вместо наши самолети ще ползваме "услугите" на чужди ...сами се досетете какви. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Виж им философията на тези мекерета! После не се чуди на това какви ги вършат! ====="Според реформаторите България трябва максимално да се разграничи от Русия. Влиянието на Империята винаги е било негативно върху страната ни и е било по-добре никога да не сме имали общо с тази държава. Според тях за България е било много по-добре да е останала в Османската империя и да не се отделя от съюза си с Турция, който е продължил успешно почти 500 години."А това е мин . на образованието: "Тодор Танев стана известен с изказванията си срещу руски учени като Михаил Ломоносов и Дмитрий Менделеев, принизявайки откритията им като нещо напълно безполезно и безсмисено. " -само защото е руснак. Смятай колко му е акъла. А ние се чудим на някакъв Ненчев==Сега ..как да им се чудиш на глупостта граничеща с престъпление. Платени /ниско/ американски служители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 3 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Каква мотивация би имал който и да е българин да служи в такава армия!? Ти лично би ли посъветвал сина си да стане летец на тези самолети? Аз честно си признавам, че ако не бъда принуден НАСИЛА, никога няма да воювам за тази държава която отдавна не чувствам като своя. А като ученик бях голям патриот. Който ме познава от малък /има такива сред форумците/ знае . Сега при най малка възможност да се измъкна със семействотоси в случай на война, бих го направил. Да воювам аз или детето ми за комфорта на мутренския елит-АБСУРД! Та аз децата си .... на работа за местен феодал не бих пуснал! Докато ме слушат ще се противопоставям на подобни идеи в главите им!:)))) Да пращат децата си те!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 3 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Ако американците изобщо гледаха на нас като на съюзник, а не като на колония, то те щяха да постъпят както постъпваха руснаците докато бяхме тяхен съюзник. Щяха да ни превъоръжат до зъби при същите условия каквито имаше при руснаците и нямаше да им се налага да правят бази на тяхната армия у нас. Истината е че целта е да останем без никаква армия. Вместо да ни ни въоръжат те заедно с Турция ни накараха на наши разноски да си унищожим армията и да приютим американска безплатно /единствени в света/ Може и да греша но някъде бях попаднал на инфо че вече не произвеждаме летци. Ще видиш че в крайна сметка тези самолети няма и да полетят и ще ни изнудят да теглим заеми да им купуваме ***/на цени като за неприятели/ на американците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 4 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Аварии е имало и ще има при самолетите от които и да е въоръжени сили по света. Никой не е на 100% застрахован. Правилото е обаче, да се минимизира риска, а най минимален е тогава когато пипат хора оторизирани от производителя. Колата е едно, боен самолет е съвсем друго. Разликата в залозите е ОГРОМНА. В армията не би следвало да се допускат такива неща защото залог е на само живота на летците но и на цялата нация!!! Цената казваш. Ами според много източници и тя не е добра. Напротив, силно завишена като при това не могат да дадат гаранция по разбираеми причини. Намирисва на голяма корупция. Разбира се, тук няма как да стигнем до заключение кой крив и кой прав щот не разполагаме с документи. Всеки от нас може да греши в разсъжденията си. "Чешем си езиците" само. Аз просто постнах инфо, което не е така разпространено /по разбираеми причини/ като си мислех, че би било интересно за форумците. А ако не е било -здраве да е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 2
data
преди 8 години
Но виж фактите , фактите ги обичам . Не лакърдиите . Та фактите - ако има гаранции от поляците и е на по добра цена ? Кое му е лошото ? *** нямали лиценз . *** добре де - аз колата си тоже не я поддържам в лицензиран сервиз щот там ми одират кожата . Същото с цялата техника в бизнеса си която ползвам . Предполага че така са 99 % от бгстанците . И сега това е много лошо ? Що ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 3 rate down comment 2
data
преди 8 години
ъ , чак пък да не ми харесват постовете ти - всеки има право на мнение . Просто се подразних щот Александров обикаля из медиите и кат ощипана девойка ръси глупости без да дава никакви факти а чисто и просто плюе .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още