IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова дава на съд всички, замесили името й в скандала с "Цанков камък"*

Лидерът на БСП утре ще поиска от Специализирания наказателен съд да бъдат огласени политиците, финансирани от КТБ

15:08 | 22.08.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани да съди всички, които са замесили името й в скандала около "Цанков камък".

Нинова съобщи, че е получила отговор от главния прокурор, че няма нищо общо с "Цанков камък" и пристъпва към следващото действие, предава БТА.

"Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта „Цанков камък“. Всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с корупция, отиват на съд”, заяви Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя поясни, че това важи за всички от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители.

Нинова посочи, че утре има среща с адвокатите и посочи, че е изискала всички записи на изказвания от телевизии, дописки от агенции и вестници. 

Лидерът на левицата припомни, че е изпратила писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което пита във връзка с всички направени досега предварителни проверки за "Цанков камък" дали излиза и нейното име. "Г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа", обобщи тя отговора на главния прокурор.

Не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политическия опонент, да хвърляш димки, коментира председателят на БСП. Борисов да каже какво и кого имаше предвид, когато говореше за корупция в "Цанков камък", призова тя.

Корнелия Нинова припомни, че е написала писмо и до австрийския посланик във връзка с проекта "Цанков камък", който я е уверил в отговор, че е информирал по въпроса австрийските служби.

Според нея даването на "Цанков камък" отново на прокуратурата от страна на ГЕРБ е било удар към БСП и по отношение на действията на социалистите към антикорупционното законодателство.

Нинова съобщи, че вече има график на срещите с професионалните гилдии във връзка с подготвения от левицата проект на антикорупционен закон. В началото на септември ще има заседание на Националния съвет на БСП, на което законопроектът да бъде одобрен и след това внесен за обсъждане в Народното събрание. 

Нинова съобщи още, че утре внася писмо до Специализирания наказателен съд да бъдат огласени политиците, финансирани от КТБ.  

По думите на Цветанов на пресконференцията днес Нинова е казала, че е получила отговор от главния прокурор, а всъщност писмото от прокуратурата е подписано от наблюдаващ прокурор. Цветанов призова Нинова да е обективна.

Той заяви, че няма нищо против идеята на Нинова да се оповестят имената на политици, взимали пари от КТБ.

* Допълнена информация

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още