IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова против Европа на две скорости, за Борисов икономиката ни е най-бързата

Според бившия премиер имаме идеални икономически параметри

16:04 | 12.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БСП</em></p>

Снимка: БСП

"Казваме – не на Европа на две скорости, но и на онази Европа, която продава на нашия пазар стоки второ качество, а в страните от Западна Европа – първо. Не желаем да сме народ второ качество". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Банкя, цитирана от пресслужбата на БСП.

Oт своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че България е с най-бързата скорост по отношение на икономиката в Европа, пише БТА. Той припомни идеалните икономически параметри на страната – ниският външен дълг, ниският бюджетен дефицит, високия кредитен рейтинг на България и високия финансов излишък. 

Бойко Борисов отбеляза още, че цели държави около България са направили дългове, а страната ни е отличник сред страните в Европейския съюз с 27% външен дълг, 0% дефицит и готовност за влизане в Еврозоната.

В Банкя Нинова акцентира върху проблемите на младите семейства в страната, обръщайки се към тях.

"Млади хора, всеки, който работи и има деца, ще бъде облекчен, като плаща по-малко с 50 лева данък на дете на месец. Знаем, че не е достатъчно да ви помогнем, но искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва. И ако не го проумеем всички политици и не вземем мерки, след години няма да я има България. Ето защо ще помогнем на младите семейства да отглеждат децата си тук", обърна се към младите Корнелия Нинова.

Тя се обърна и към възрастните хора, като каза, че е крайно време за преизчисляване на пенсиите и напомни, че само БСП е правила това през 2008 година. "Тогава пенсиите се увеличиха в пъти, а не с два – три лева. Разчитайте на нас, че ще облекчим старините ви и ще ви помогнем да живеете достоен живот."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 2
honaniga
преди 7 години
Правя забележка.Струва ми се странно да побликувате предизборни сводки и агитации.По телевизията достатъчно ни пълнят главите с такива материали.Някак си не върви със статуковото ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още