IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има нов механизъм за възнаграждението на пощите за изплащане на пенсии

За една година възнаграждението на дружеството не трябва да бъде по-голямо от левовата равностойност на 15 млн. евро

13:57 | 06.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Ще има нов механизъм за възнаграждението на пощите за изплащане на пенсии

Правителството одобри нов механизъм за определяне на възнаграждението на „Български пощи“ за изплащане на пенсии с промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж.

Дружеството ще има задължение за изплащане на пенсиите на територията на цялата страна за срок от 10 години, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Срещу извършването на тази обществена услуга „Български пощи“ ЕАД ще получава възнаграждение, чийто размер не трябва да надвишава необходимото за покриване на нетния разход, направен при изпълнение на задълженията, включително разумна печалба.

За една година възнаграждението на дружеството не трябва да бъде по-голямо от левовата равностойност на 15 млн. евро.

Преди приетите днес промени възнаграждението беше 8,5 промила върху сумата от пенсиите, които трябва да се платят през съответния месец.

С измененията се осигурява съответствие със законодателството на ЕС в областта на услугите от общ икономически интерес. Гарантира се приемственост и недопускане на затруднения или несигурност за българските граждани, попадащи в приложнието на наредбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още